Getuige maakt proefrit zodat politie jonge heler kan pakken

dinsdag 20 oktober 2015

Varsseveld - De politie kreeg dinsdagmiddag 20 oktober een melding van een alerte getuige die zag dat een jongen probeerde om een fiets te verkopen. De verdachte ging langs de deuren met de fiets, de getuige vertrouwde het niet en belde terecht met het alarmnummer 112.

De getuige wist de verdachte aan de praat te houden, en maakte zelfs een proefritje op de fiets om te voorkomen dat de verdachte zou vertrekken vanuit de Karel Doormanstraat.

 

Agenten kwamen ter plaatse en probeerden de jongen aan te houden. Die verzette zich echter hevig en rende er vandoor. Toen de agenten hem wisten in te halen, begon de jongen te slaan en te schoppen en probeerde zelfs het dienstwapen van een agent af te pakken. Toch konden de politieagenten met behulp van een buurtbewoner de verdachte uiteindelijk overmeesteren, hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

 

Een agent en de buurtbewoner die hielp bij de aanhouding zijn lichtgewond geraakt. De politie onderzoekt nu de rol van de verdachte, het gaat om een 14-jarige jongen uit de gemeente Oost-Gelre.

 

(2015511625)

 

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Gendringen | 112 alarmeringen Gendringen | Goedkoop Tanken in Gendringen | Supermarkten in Gendringen | Weerbericht Gendringen