Man aangehouden voor poging doodslag politieagenten

maandag 10 augustus 2015

Varsseveld - Op maandag 10 augustus 2015 rond half vijf in de ochtend werd door agenten een man aangehouden die kort daarvoor met een gestolen bestelbus hard tegen een politieauto was aangereden.

Kort daarvoor hadden politieagenten post gevat op de A18 omdat er eenbestelbus was gestolen in de gemeente Didam. Vijf minuten later zagen dezeagenten deze gestolen bestelbus rijden. Op de Zelhemseweg hielden de agenten debestuurder van de bestelbus staande. De bestelbus reed na te zijn gestoptvervolgens hard achteruit en ramde hierbij de voorzijde van de surveillanceauto.Daarna reed deze er met hoge snelheid vandoor. Hierbij werden snelheden van 150km p/u gemeten.

Na een korte achtervolging met twee politie-eenheden kwam de achtervolgingten einde in een sloot nabij de rotonde Stikkeweg/Halsweg. De bestuurder van degestolen bestelbus was de macht over het stuur kwijtgeraakt. Deze bestuurderwerd als verdachte aangehouden en ingesloten. Tegen de verdachte is door debetrokken politieagenten aangifte gedaan ter zake poging doodslag. Tegen hem zalproces-verbaal worden opgemaakt ter zake betrokkenheid bij de diefstal van debestelbus en poging tot doodslag gericht op de politieagenten.

2015389142

bron: politie.nl | Categorie: moord-doodslag


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Gendringen | 112 alarmeringen Gendringen | Goedkoop Tanken in Gendringen | Supermarkten in Gendringen | Weerbericht Gendringen